Ποίον Θεό απορρίπτεις; Μπορεί να είναι ο Θεός που απορρίπτει και το Ισλάμ.

Ακούω πολλούς ανθρώπους να λένε πως δεν πιστεύουν και ότι είναι άθεοι. Νομίζω πως στις ημέρες μας είναι κάτι που πολλοί το λένε εύκολα και αβίαστα.

Αυτό όμως που αναρωτιέμαι είναι σε ποιόν θεό δεν πιστεύουν; Με άλλα λόγια πως ορίζουν τον θεό που απορρίπτουν; Μπορεί κάλλιστα να είναι ο θεός που απορρίπτει και το Ισλάμ.

Η βασικότερη αρχή στο Ισλάμ είναι το: "Λα ιλάχα ίλα Αλλάχ", που σημαίνει (σε ελεύθερη μετάφραση) "Δεν υπάρχει κανένας θεός εκτός από τον Αλλάχ".

Ήτοι, το Ισλάμ πρώτα απορρίπτει οποιονδήποτε θεό και αποδέχεται μοναχά τον ένα και αληθινό Θεό και δημιουργό όλων των κόσμων, τον Αλλάχ.

Άρα αυτό που πρέπει να αναρωτηθεί κάποιος ο οποίος δηλώνει άπιστος ή άθεος σε ποια πίστη ή σε ποιόν θεό αναφέρεται. Εάν είναι ο τριαδικός θεός του χριστιανισμού τότε και το Ισλάμ τον απορρίπτει. Εάν είναι κάποιο πρόσωπο όπως ο Βούδας ή κάποιο είδωλο ή εικόνα τότε και το Ισλάμ τον απορρίπτει.

Στο Κοράνι βρίσκουμε εδάφια τα οποία και δίνουν τον ορισμό του ένα και μοναδικού Θεού και δημιουργού όλων των κόσμων.

Στο κεφάλαιο 112 (σούρα Ιχλάς) δίνονται τα κριτήρια τα οποία κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτως ώστε να επαληθεύσει εάν ο θεός στον οποίο πιστεύει είναι ο αληθινός Θεός.

Σούρα Ιχλάς1

Στο όνομα του Αλλάχ του Παντελεήμονα του Πολυεύσπλαχνου

1. Λέγε (Μουχάμμαντ): Αυτός είν' ο Αλλάχ ο ένας και Μοναδικός,
2. Αλλάχ, ο Αιώνιος, ο Απόλυτος (απ' τον οποίον όλα τα πλάσματα έχουν ανάγκη).
3. Ποτέ δεν γέννησε και ποτέ δεν γεννήθηκε,
4. Και δεν υπάρχει κανείς όμοιος Του.

Σε αυτό το κεφάλαιο και σε τέσσερις μόλις στοίχους έχουμε αρκετές πληροφορίες για να απορρίψουμε οποιονδήποτε θεό εκτός του ενός, αληθινού Θεού.

Για παράδειγμα ο θεός που ορίζει ο χριστιανισμός αναφέρεται σε ένα πατέρα, υιό και άγιο πνεύμα. Οπότε ένας τέτοιος θεός απορρίπτεται στο Ισλάμ λόγω του τρίτου στίχου. Εάν για παράδειγμα κάποιος δέχεται κάποιο είδωλο ή κάποια εικόνα ως τον θεό του, ένας τέτοιος θεός απορρίπτεται από το Ισλάμ λόγω του πρώτου, δεύτερου και τέταρτου στίχου.

Προκαλώ λοιπόν αυτούς που λένε ότι είναι άθεοι να αναρωτηθούν ποίος είναι ο θεός τον οποίο και απορρίπτουν. Αντικρούουν τα χαρακτηριστικά του τους τέσσερις προαναφερθείς στίχους του σούρα Ιχλάς; Εάν η απάντηση είναι θετική τότε και ο κάθε μουσουλμάνος απορρίπτει ένα τέτοιο θεό.

Επίσης προκαλώ αυτούς που λένε ότι είναι άθεοι να αναρωτηθούν εάν απορρίπτουν τον Θεό με τα χαρακτηριστικά τα οποία αναφέρονται στους τέσσερις προαναφερθείς στίχους. Εάν η απάντηση είναι αρνητική τότε είναι πιστοί στον ένα και αληθινό Θεό, τον δημιουργό όλων των πραγμάτων και κόσμων, τον Αλλάχ.

_____________________________________________________________
1: πηγή: Το Ιερό Κοράνιο και μετάφρασή των Εννοιών Του στην Ελληνική Γλώσσα, εκτύπωση από το εκτυπωτικό συγκρότημα του βασιλιά φάχαντ της Σαουδικής Αραβίας.

Διαφορά μεταξύ απόστολου και προφήτη

Το Ισλάμ διακρίνει μεταξύ αποστόλου (νάμπι) και προφήτη (ρασούλ).

Ένας προφήτης είναι ένας απόστολος ο οποίος κηρύττει νέους κανόνες του νόμου του Θεού.

Στο Κοράνι αναφέρονται 25 απόστολοι με το όνομα τους. Πέντε από αυτούς είναι προφήτες σύμφωνα με τον προαναφερθέντα ορισμό.

Ο προφήτης Νόα (Νουχ, είθε ειρήνη να είναι μαζί του)
Ο προφήτης Αβραάμ (Ιμπραχίμ, είθε ειρήνη να είναι μαζί του)
Ο προφήτης Μωυσής (Μούσα, είθε ειρήνη να είναι μαζί του)
Ο προφήτης Ιησούς (Ίσα, είθε ειρήνη να είναι μαζί του)
Ο προφήτης Μωάμεθ (Μοχάμμαντ, είθε ειρήνη να είναι μαζί του)

Επιτεύγματα μουσουλμάνων

Σήμερα το Ισλάμ προβάλλεται ως οπισθοδρομική θρησκεία η οποία δεν προσέφερε τίποτα στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Είναι όμως αυτή η άποψη αληθές;

Το ξέρατε ότι τα κρύσταλλα, το γυαλί, ο καφές, το σαπούνι και τα αρώματα, πράγματα που χρησιμοποιεί ο καθένας μας καθημερινά είναι εφευρέσεις μουσουλμάνων;

Για μια αναλυτική παρουσίαση των επιτευγμάτων των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν από το Ισλάμ επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο: 1001inventions.com